A deutérium mentes vízről

Nehézvíz

A deutérium a természetben is jelen van. Sőt bennünk, emberekben is van deutérium, mivel az óceánokból elpárolgó, majd csapadék formájában a szárazföldre csapadék deutérium tartalma a felszíni vizekbe is eljut, így mi magunk is hozzájutunk. Természetes vizeink 150 ppm deutériumot tartalmaznak, mely 16,8 mmol/l HDO-koncentrációnak felel meg. Egy felnőtt ember szervezetében a deutérium koncentrációja kb. 12-14 mmol/l. Ha ezt a mennyiséget összevetjük más létfontosságú elemek mennyiségével, kiderül, hogy a deutérium kb. hatszor akkora mennyiségben van jelen, mint a kalcium, tízszer akkora mennyiségben, mint a magnézium.

A deutériumot a harmincas években fedezték fel, de élettani hatását csak a 80-as években kezdték el vizsgálni. Dr. Somlyai Gábor ismerte fel, hogy a deutérium nagymértékben lassítja a sejtosztódást, a deutérium mentes víz éppen ezért javíthatja az egészségi állapotot. Somlyai társaival 1993-ban alapította meg a HYD Kutató-Fejlesztő Kft.-t.

 

 

Deutérium víz elérhető itt

Preventa 105 csökkentettdeutérium víz szénsavmentes 1,5l

Preventa 105 csökkentett deutérium víz szénsavmentes 1,5l

A Preventa 105 csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz betegek esetében a hagyományos terápiák mellett kiegészítő jelleggel alkalmazható.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

Preventa 85 csökkentettdeutérium víz szénsavmentes 1,5l

Preventa 85 csökkentett deutérium víz szénsavmentes 1,5l

A Preventa 85 csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz betegek esetében a hagyományos terápiák mellett kiegészítő jelleggel alkalmazható.

Ár: 3150 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!